Somati FIE werkt aan mensgericht ondernemen met steun van:

ESF

Deze steun helpt ons om elke dag opnieuw te streven naar buitengewoon tevreden klanten en medewerkers.

Brandslang

Contacteer ons
Somati FIE helpt je graag bij je keuze voor de beste brandslang Somati FIE helpt je graag bij je keuze voor de beste brandslang

Brandbeveiliging is voor een bedrijf een van de belangrijkste aandachtspunten. Naast rook- en brandmelders, brandblusapparaten en evacuatieplannen worden eveneens brandhaspel voorzien om brand onder controle te houden tot op het moment dat de hulpdiensten ter plaatse zijn. Somati FIE informeert je graag over jouw keuze voor de beste brandhaspel.

Een brandslang in mijn bedrijfsgebouw

Als bedrijf ben je verplicht een brandpreventiedossier te kunnen voorleggen. Heb je dat nog niet? Geen nood, Somati FIE maakt dat graag voor je op. Je moet dus aantonen dat je in staat bent je juiste maatregelen te nemen in geval van brand.

Wanneer een brandblusapparaat ontoereikend is, dan is een goed functionerende brandslang van heel groot belang. Met een brandslang houd je namelijk beginnende branden van vaste stoffen onder controle. Wij geven ook blustrainingen aan je medewerkers zodat die precies weten hoe ze met een brandslang om moeten gaan.

Welke brandslang kopen?

Een brandslang voor kantoor is doorgaans geschikt voor het blussen van branden in brandklasse A. Dat zijn branden van vaste stoffen zoals hout, papier, kunststoffen en textiel. Wil je een brandslang vervangen of kopen voor jouw bedrijf, dan gaat het meestal om slangen van 20 of 30 meter lang die worden afgewerkt met een zware kunststof coating. Die worden geleverd op een vaste of zwenkbare haspel in felrode kleur om de brandsignalisatie te verbeteren. De aansluiting op de watertoevoer gebeurt via een vaste aansluiting op het openbare waterleidingnet. Het openbare waterleidingnet kan slechts als watervoorziening gebruikt worden als het debiet en de druk op het net in de eerste plaats voldoende zijn.

Somati FIE biedt ook persslangen zonder haspel aan van het type M en het type Z voor intensief gebruik. Deze types brandslang worden eerder gebruikt door professionele brandweerlieden of op bedrijfsterreinen waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt. Ben jij in zo’n geval? Somati FIE informeert je graag over oplossingen op maat van jouw bedrijf.

Hoe gebruik ik een brandslang?

Vooraleer je zelf aan de slag gaat: verwittig in de eerste plaats altijd de hulpdiensten! Hoe sneller je hen bereikt, hoe sneller ze ter plaatse zijn!

Vervolgens kan je de brandslang gebruiken om de brand onder controle te houden. Let op de koppeling tussen de watertoevoer en de brandslang. De hoofdkraan moet helemaal worden opgezet vooraleer je de brandslang van de haspel rolt. Om het proces zo vlot mogelijk te doen verlopen doe je dat best met twee personen.

Draai de spuitmond open om er zeker van te zijn dat de slang onder druk staat. Eens bij de brandhaard draai je de spuitmond in sproeistand en kan je beginnen blussen. Maar let op: je mag de brandslang niet gebruiken om branden in elektrische apparaten, friteuses of benzine te blussen. Het water kan een kortsluiting veroorzaken of – in geval van frituurolie of benzine – de brand nog groter maken.

Onze brandslangen worden speciaal ontworpen voor kantoren en bedrijfsgebouwen en zijn voorzien van duidelijke pictogrammen en instructies om het gebruik ervan zo eenvoudig mogelijk te maken.

Controle en veiligheid

Een brandslang moet natuurlijk optimaal functioneren op het moment dat je ze nodig zou hebben. Daarom wordt het materiaal elk jaar gecontroleerd op mogelijke defecten. Het onderhoud is elk jaar verplicht voor elke werkplaats. Somati FIE kan die controle alvast voor je uitvoeren.

Om er zeker van te zijn dat de brandslang niet voor andere doeleinden wordt gebruikt is de watertoevoer en de spuitmond verzegeld. Of de haspel wordt in een gesloten ruimte of kast geïnstalleerd die kan worden geopend door de hulpdiensten of daartoe bevoegde personen.

Op die manier wordt gegarandeerd dat het brandpreventie-materiaal in jouw bedrijf goed werkt en dat de veiligheid van de medewerkers zo min mogelijk in het gedrang komt.

Somati FIE helpt je graag verder

Laat je adviseren door ons team van experten:

 • Jarenlange ervaring
 • ISO- en VCA-gecertificeerd
 • Oplossingen op maat
 • (Brand)veiligheidsbeleid van A tot Z
 • Ruime catalogus, onderhoud, trainingen, risicoanalyse brand
 • Eigen atelier

Naast brandslangen biedt Somati FIE ook nog andere producten aan voor brandpreventie, elk met hun specifieke eigenschappen en doel. Bekijk hier ons productgamma.

Wens je graag persoonlijk advies en een brandpreventie oplossing voor jouw bedrijf? Contacteer ons gerust, wij komen bij je langs voor een situatieschets en zorgen voor een voorstel op maat.

Contacteer ons

Vul dan onderstaand formulier in, één van onze medewerkers conctacteert u zo spoedig mogelijk.

 1. Voornaam*
  Gelieve uw naam in te vullen
 2. Achternaam
  Invalid Input
 3. E-mailadres*
  Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
 4. Telefoonnummer
 5. Postcode
  Gelieve uw postcode door te geven zodat we uw vraag meteen aan de correcte dienst kunnen doorsturen.
 6. Uw bericht*
  Gelieve een boodschap in te vullen
 7. *
  Ongeldige invoer