Somati FIE werkt aan mensgericht ondernemen met steun van:

ESF

Deze steun helpt ons om elke dag opnieuw te streven naar buitengewoon tevreden klanten en medewerkers.

Haspelkast

Contacteer ons
Om de haspels van je brandslangen netjes weg te bergen is een haspelkast ideaal Een haspelkast bergt haspels en blusapparaten veilig op

Brandslangen voor op werkplaats worden op haspels gerold. Die haspels moeten veilig worden opgeborgen om vuil en beschadiging te voorkomen. Met een haspelkast bescherm je de brandslang terwijl ze toch door de felle kleur van de kast goed zichtbaar blijft. De Somati FIE haspelkasten zijn zowel in het rood als het wit verkrijgbaar.

Haspels en haspelkasten

Brandpreventie is een bijzonder aandachtspunt voor ieder bedrijf. Naast brandblussers en evacuatieplannen voorzie je brandslangen voor het blussen van vaste stoffen en om een brand te vertragen tot de brandweer aanwezig is. Brandslangen zijn permanent aangesloten op het waterleidingnet. Zo’n brandslang wordt op speciaal daarvoor voorziene haspels gerold. Somati FIE heeft zowel vaste als zwenkbare haspels in verschillende maten in het gamma.

Maar een haspel die onbeschermd in de ruimte wordt gehangen vangt veel en stof, wat een goede werking kan verhinderen. Bovendien kan de brandhaspel onvrijwillig beschadigd geraken bij onvoldoende bescherming.

Daarom biedt Somati FIE speciale haspelkasten aan die de haspel en de brandslang voldoende beschermen.

Kenmerken van een haspelkast

Een haspelkast is natuurlijk geen gewone kast die aan een muur wordt bevestigd. Het is een kast op maat van de haspel. Zowel vaste als zwenkbare haspels passen in de felrode kasten zodat ze duidelijk herkenbaar zijn in geval van brand. Deze kasten kunnen op vraag van de klant ook in het wit worden geleverd.

De kast wordt voorzien van de nodige verplichte signalisatie en kan eenvoudig worden gemonteerd. Somati FIE heeft twee types haspelkasten in het aanbod:

 • Standaard haspelkast: Dit is het basistype. Praktisch, duidelijk zichtbaar en voorzien van montagegaten voor zowel vaste als zwenkbare haspels. Bovendien is de kast af te sluiten met een sleutel waardoor enkel daartoe bevoegde personen er toegang tot hebben.
 • Haspelkast met blussercompartiment: Deze haspelkast heeft dezelfde voordelen als een standaard kast maar er is nog een extra compartiment aanwezig om een brandblusser in op te bergen. Op die manier is het voor de medewerkers meteen duidelijk waar de brandblusser zich bevindt en worden de verschillende brandpreventietoestellen op één plaats samengebracht. Indien nodig kan ook het extra compartiment met een sleutel worden afgesloten.

De haspelkasten in ons aanbod zijn opbouwkasten. Ze kunnen dus aan elke muur worden gemonteerd zonder dat er kap- en breekwerk nodig is.

Waarom kiezen voor Somati FIE?

Voor de aankoop van een brandblusapparaat vertrouwt u best op een ervaren en gespecialiseerde partner. Die vindt u in Somati FIE. Wij kunnen enkele sterke troeven voorleggen:

 • Jarenlange ervaring
 • ISO- en VCA-gecertificeerd
 • Oplossingen op maat
 • (Brand)veiligheidsbeleid van A tot Z
 • Ruime catalogus, onderhoud, trainingen, audits
 • Eigen atelier

Somati FIE is dé specialist in brandbeveiliging. De haspelkast is dus maar één item uit een heel gamma aan producten en diensten voor brandpreventie. Indien je vragen hebt over brandbeveiliging in jouw bedrijf of je wil een volledige screening van A tot Z, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag bij je langs voor een kennismakingsgesprek en een aanbod op maat.

 

Contacteer ons

Vul dan onderstaand formulier in, één van onze medewerkers conctacteert u zo spoedig mogelijk.

 1. Voornaam*
  Gelieve uw naam in te vullen
 2. Achternaam
  Invalid Input
 3. E-mailadres*
  Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
 4. Telefoonnummer
 5. Postcode
  Gelieve uw postcode door te geven zodat we uw vraag meteen aan de correcte dienst kunnen doorsturen.
 6. Uw bericht*
  Gelieve een boodschap in te vullen
 7. *
  Ongeldige invoer