Somati FIE werkt aan mensgericht ondernemen met steun van:

ESF

Deze steun helpt ons om elke dag opnieuw te streven naar buitengewoon tevreden klanten en medewerkers.

Hoe voorkom ik brand bij heet weer?

dinsdag 20 juni 2017 - 14u58
Let op met vuur bij droog en heet weer Let op met vuur bij droog en heet weer

Het land kreunt onder de hitte en de droogte. Het weer is ideaal voor zomerpret, maar helaas ook voor brand. Ontdek wat je kan doen om brand te voorkomen.

Let op aan de barbecue

Het warme weer inspireert heel wat mensen tot een lekkere barbecue. Steek die veilig aan met aanmaakblokjes en gebruik zeker geen brandspiritus of dergelijke producten. Blijf in de buurt van je barbecue en let op met alcohol. Zet je barbecue ook op een stabiele, veilige plaats. En doof de kolen na gebruik met water of zand. Een brandblusser in de buurt is geen overbodige luxe.

Rook niet in de natuur

Ga je wandelen in de natuur? Vermijd dan zeker om te roken. Een smeulende peuk was al vaker de aanleiding van een bos- of heidebrand. Zelfs hete as kan bij deze extreme omstandigheden brand veroorzaken. Maar ook thuis of in jouw tuin let je best goed op met sigaretten.

Opletten met klussen

Onlangs veroorzaakte een vrouw ongewild een bermbrand. Met een heteluchtbrander wilde ze het onkruid op de stoep verwijderen. Maar een brandend pluisje leidde tot een bermbrand. Let dus op als je buiten gaat klussen. Denk bijvoorbeeld ook aan de vonken die slijpschijven kunnen veroorzaken.

Schrijf je in bij BE-Alert

Gebeurt er een ramp in jouw gemeente? Dan kan je een waarschuwing krijgen via BE-Alert. Inschrijven is gratis in en je kiest zelf of je de waarschuwing ontvangt via sms, gesproken boodschap, e-mail of sociale media. Zo ontvang je snel de nodige informatie op maat.

Informeer je als je op vakantie gaat

Ga je binnenkort op vakantie? Hou dan rekening met de kans op brand. Zuid-Europa is in de droge zomer wel vaker het toneel van forse bosbranden. Wees ook op vakantie waakzaam en volg de lokale richtlijnen op. Als je toch wordt geconfronteerd met een brand vlakbij jou, ga dan altijd meteen op de vlucht. Vuur verspreidt zich immers erg snel, zeker als het droog en heet is. Vlucht haaks op de windrichting, als dat mogelijk is.

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is brand niet altijd te vermijden. Contacteer ons gerust voor meer informatie over ons brandveiligheidsmateriaal.