Blusopleidingen voor bedrijven

donderdag 7 maart 2019 - 11u48
Blusopleidingen voor bedrijven Een basiskennis van brandbestrijding is cruciaal

Stel: er breekt totaal onverwacht een brand uit op je werk. Weet jij hoe je moet reageren? Kan je, indien nodig, een blusapparaat gebruiken? En je collega’s?

Nee? Dan breng je daar best zo snel mogelijk verandering in, want bluskennis kan op zo’n moment je leven redden.

Waarom blusopleidingen voor bedrijven?

Branden komen dagelijks voor en kunnen desastreuze gevolgen hebben. Dankzij brandveiligheidsmaatregelen kan je die risico’s echter beperken. Een basiskennis van brandbestrijding, zoals weten hoe je blusapparaten moet bedienen, is cruciaal voor gerichte brandpreventie.

Ook op de werkplek zou iedereen moeten weten hoe te reageren in het geval van een brand. Dat ligt zelfs wettelijk vast: in het kader van de welzijnswet van 1996 moeten werknemers weten welke blustoestellen geïnstalleerd zijn en hoe ze die kunnen gebruiken.

Bedrijven hebben daarom steeds meer nood aan professionele ondersteuning om de brandveiligheid binnen hun onderneming te garanderen. Daar komt SomatiFIE aan tegemoet: al sinds 2000 geven we mobiele blusopleidingen en intussen zijn we uitgegroeid tot Belgische markleider. Bedrijven kunnen bij ons terecht voor blusopleidingen op maat.

Wat leer je tijdens een blusopleiding?

Tijdens onze blusopleidingen krijgen deelnemers eerst een theoretische opleiding, gevolgd door een praktische opleiding over hoe je in de werkelijkheid moet handelen.

We leren deelnemers over zaken zoals eerste interventie, kleine blusmiddelen, evacuatie en brandveiligheid. Die theoretische kennis wordt gecombineerd met praktische kennis over hoe je kleine blusmiddelen kan gebruiken. Op die manier leren we werknemers hoe ze snel en doeltreffend kunnen handelen bij een beginnende brand. 

De lessen worden gegeven in onze mobiele en milieuvriendelijke Fire Training Units, die we zelf ontwikkelden en bouwden. Ze zijn multifunctioneel voor alle blusmiddelen en doelgroepen, en daardoor kostenbesparend voor de opdrachtgever.

Een blusopleiding inplannen?

Wil je een blusopleiding organiseren voor de werknemers van je bedrijf? Dan ben je bij SomatiFIE aan het juiste adres.

We geven blusopleidingen aan groepen van minstens 10 tot maximaal 15 of 20 deelnemers. Per dag kunnen we twee groepen ontvangen. Past deze standaardformule niet in je werkschema? Geen probleem, we kunnen ook een opleidingsschema op maat uitwerken. Bovendien kunnen we ook attesten en syllabi afleveren voor deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie of een gratis offerte.