Somati FIE werkt aan mensgericht ondernemen met steun van:

ESF

Deze steun helpt ons om elke dag opnieuw te streven naar buitengewoon tevreden klanten en medewerkers.

Lancering desinfectie van gebouwen

woensdag 6 mei 2020 - 13u12
Desinfectie van gebouwen SomatiFIE kan je helpen bij de desinfectie van gebouwen zodat virussen als Corona of griep geen kans meer krijgen.

Het coronavirus treft iedereen. In de eerste plaats de slachtoffers die het virus opliepen, maar ook winkels en bedrijven moeten ingrijpende hygiëne maatregelen nemen om de gezondheid van klanten en medewerkers te garanderen. Wie zeker wil zijn dat het virus in het bedrijf geen kans maakt kiest voor een volledige desinfectie van gebouwen en daarvoor kan je vanaf nu ook bij ons terecht!

Waarom desinfectie van gebouwen?

Is jouw bedrijf onlangs opnieuw kunnen opstarten of heb je een winkel die binnenkort weer open mag? Heb je een voedingswinkel, apotheek of andere essentiële zaak die tijdens de coronacrisis toch open kon blijven? Dan weet je dat je absoluut rekening moet houden met de door de overheid opgelegde hygiëne en veiligheidsmaatregelen.

Die ingrepen zijn belangrijk om de verdere verspreiding van virussen tegen te gaan. Ze zijn er vooral op gericht om het doorgeven van het virus van persoon tot persoon af te remmen, maar kunnen niet voorkomen dat er op producten, oppervlaktes of in de lucht toch nog sporen van virussen aanwezig zijn.

Wie het coronavirus – maar ook andere besmettelijke virussen – helemaal uit het bedrijf of uit de winkel wil houden kiest daarom voor een desinfectie van gebouwen. In samenwerking met onze partner Limas Hygienics komen we met gespecialiseerde teams bij je langs om jouw zaak te desinfecteren.

Let wel: ook als je je bedrijf laat desinfecteren blijven de veiligheidsmaatregelen van de overheid van kracht! Het virus kan namelijk nog steeds van persoon tot persoon worden doorgegeven. Maar op de toestellen, producten, lucht en oppervlaktes in jouw zaak hebben virussen geen vat meer.

Desinfectie tegen virussen: hoe werkt het?

Gebouwen desinfecteren tegen coronavirus en andere virussen met Somati FIE en Limas bestaat uit de combinatie van twee belangrijke handelingen:

 • Handmatige reiniging van bepaalde (werk)omgevingen
 • Desinfectie van de volledige ruimte door verneveling met een desinfecterend product

De producten waarmee wij werken doden gegarandeerd de aanwezige bacteriën en virussen in de lucht en op oppervlaktes, maar zijn totaal onschadelijk voor mens en milieu! Dat wil zeggen dat medewerkers en klanten zich zonder gevaar al minder dan één uur na de behandeling in het gebouw kunnen begeven, uiteraard wel rekening houdend met de verplichte maatregelen voor hygiëne en veiligheid. Daarom is onze werking niet alleen preventief – om de verspreiding van het virus verder tegen te gaan – maar ook curatief: de aanwezige virussen worden meteen uitgeschakeld.

Desinfecteren van gebouwen

De desinfectie van gebouwen met verneveling heeft direct impact en het product blijft ongeveer 70 uren werken. Voor het beste resultaat komen wij dus om de drie dagen bij je langs voor een nieuwe behandeling. Hoewel het product onschadelijk is voor de gezondheid zullen onze medewerkers sommige levensmiddelen (zoals niet-verpakte groenten en fruit) eerst met een folie afdekken.

Uiteraard heeft desinfecteren het beste resultaat in gebouwen met gesloten circuit. In de openlucht kunnen we wel zorgen voor de desinfectie van (parkeer)automaten, winkelkarren,… maar daar heeft de behandeling geen invloed op de omgevingslucht.

Omdat iedere omgeving anders is maken we voor jouw bedrijf of winkel graag een offerte op maat. Neem dus zeker contact met ons op om snel een aanbod te krijgen en om zo snel als mogelijk met de behandeling te starten. Want zo kunnen we allemaal bijdragen aan het beperken van het coronavirus.

 1. Voornaam*
  Gelieve uw naam in te vullen
 2. Achternaam
  Invalid Input
 3. E-mailadres*
  Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
 4. Telefoonnummer
 5. Postcode
  Gelieve uw postcode door te geven zodat we uw vraag meteen aan de correcte dienst kunnen doorsturen.
 6. Uw bericht*
  Gelieve een boodschap in te vullen
 7. *
  Ongeldige invoer