Somati FIE werkt aan mensgericht ondernemen met steun van:

ESF

Deze steun helpt ons om elke dag opnieuw te streven naar buitengewoon tevreden klanten en medewerkers.

Somati FIE biedt onderhoud en service aan van blussers, haspels, noodverlichting, hydranten, rookluiken, branddeuren en -poorten en objectbeveiliging.

Onze gecertificeerde techniekers zijn allen vakspecialisten uitgerust om tijdens hun bezoek al de eerste interventiemiddelen van verschillende merken te onderhouden.

Onderhoud draagbare brandblussers

Het onderhoud op de draagbare brandblussers gebeurt volgens de laatste normering NBN S21.050.
Er wordt bij het jaarlijks onderhoud een interne markering in het blusapparaat aangebracht. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om een correcte nacontrole te doen.

Onderhoud haspels, hydranten en persslangen

De keuring van de brandhaspels kan ook volgens de Europese Norm NBN EN671-3. Dit onderhoud voorziet o.a. het volledig afrollen van de haspel met een jaarlijkse debietmeting en een 5-jaarlijkse drukproef. U ontvangt jaarlijks een compleet verslag per haspel. De plaatsing en het vervangen van afgekeurde haspels kan door onze diensten worden uitgevoerd.

Het onderhoud op hydranten gebeurt conform de EN671-3 norm.

Onderhoud noodverlichting

Het onderhoud van noodverlichting gebeurt tevens door gespecialiseerde techniekers, zij werken conform de norm EN 50172.

Onderhoud branddeuren

De Europese EN-14637 norm schrijft voor dat een branddeur iedere drie maanden functioneel getest moet worden en jaarlijks gekeurd. De werkgever is dus wettelijk verplicht en verantwoordelijk voor de brandveiligheid van het gebouw. U kan zelfs aansprakelijk worden gesteld bij nalatigheid en dient er dus voor te zorgen dat de brandwerende deuren te aller tijde blijven functioneren.

Tot slot werkt Somati FIE samen met onderaannemers voor alles wat gerelateerd is met brandveiligheid zoals rookkoepels, brandcentrales,...

Vragen omtrent uw onderhoud? Contacteer ons dan!