Somati FIE biedt onderhoud en service aan van blussers, haspels, noodverlichting, hydranten, rookluiken, branddeuren en -poorten en objectbeveiliging.

Onze gecertificeerde techniekers zijn allen vakspecialisten uitgerust om tijdens hun bezoek al de eerste interventiemiddelen van verschillende merken te onderhouden.

Onderhoud draagbare brandblussers

Het onderhoud op de draagbare brandblussers gebeurt volgens de laatste normering NBN S21.050.
Er wordt bij het jaarlijks onderhoud een interne markering in het blusapparaat aangebracht. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om een correcte nacontrole te doen.

Onderhoud haspels, hydranten en persslangen

De keuring van de brandhaspels kan ook volgens de Europese Norm NBN EN671-3. Dit onderhoud voorziet o.a. het volledig afrollen van de haspel met een jaarlijkse debietmeting en een 5-jaarlijkse drukproef. U ontvangt jaarlijks een compleet verslag per haspel. De plaatsing en het vervangen van afgekeurde haspels kan door onze diensten worden uitgevoerd.

Het onderhoud op hydranten gebeurt conform de EN671-3 norm.

Onderhoud noodverlichting

Het onderhoud van noodverlichting gebeurt tevens door gespecialiseerde techniekers, zij werken conform de norm EN 50172.

Onderhoud branddeuren

De Europese EN-14637 norm schrijft voor dat een branddeur iedere drie maanden functioneel getest moet worden en jaarlijks gekeurd. De werkgever is dus wettelijk verplicht en verantwoordelijk voor de brandveiligheid van het gebouw. U kan zelfs aansprakelijk worden gesteld bij nalatigheid en dient er dus voor te zorgen dat de brandwerende deuren te aller tijde blijven functioneren.

Tot slot werkt Somati FIE samen met onderaannemers voor alles wat gerelateerd is met brandveiligheid zoals rookkoepels, brandcentrales,...

Vragen omtrent uw onderhoud? Contacteer ons dan!

Vragen of opmerkingen?

Vul dan onderstaand formulier in, één van onze medewerkers conctacteert u zo spoedig mogelijk.

 1. Voornaam*
  Gelieve uw naam in te vullen
 2. Achternaam
  Invalid Input
 3. E-mailadres*
  Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
 4. Telefoonnummer
 5. Postcode
  Gelieve uw postcode door te geven zodat we uw vraag meteen aan de correcte dienst kunnen doorsturen.
 6. Uw bericht*
  Gelieve een boodschap in te vullen