Somati FIE werkt aan mensgericht ondernemen met steun van:

ESF

Deze steun helpt ons om elke dag opnieuw te streven naar buitengewoon tevreden klanten en medewerkers.

Somati FIE nv (First Intervention Equipment) bestaat sinds september 2008. Het bedrijf maakt deel uit van een internationale groep gespecialiseerd in brandbestrijding 1e interventie.

Het merk ‘Somati’ (Société Matérial Incendie) is opgericht in 1962 door de familie Pelgrims te Brussel.

Gestart in 1962 met de verkoop van en het onderhoud van draagbare brandblussers, is Somati in de 21e eeuw uitgegroeid tot een geïntegreerd bedrijf rond brandbeveiliging, met veel gerelateerde producten en diensten. Het productengamma is vervolgens uitgebreid naar sprinkling, brandweerwagens, gasblussing, branddetectie, alarmen, compartimentering, rook- en warmteafvoering, inbraakbeveiliging en camerabewaking, toegangscontrole, …

De Services afdeling bij Somati had een structuur van Business Units. Zo werkte het departement ‘FIE’ onder de naam SEI (Eerste Interventie), via Proman (Protection Management) tot Somati Services NV. Na de onafhankelijkheid in 2008 kent Somati FIE nv naast productverkoop vooral een grote groei als dienstverlener.

Vanaf september 2008 werd de onafhankelijkheid van Somati FIE nv een instant-succes met een omzet in 2008 van € 8,5 miljoen tot 2012 van € 14,8 miljoen. Het personeelsaantal is in diezelfde periode van 76 medewerkers uitgegroeid tot een team van circa 110 vaste medewerkers. Jaarlijks zijn er meer dan 10.000 tevreden klanten die gebruik maken van onze dienstverlening.

Steeds wordt de relatie met brand en brandbeveiliging gezocht en gewaarborgd, en wordt vanuit de familiale structuur verder gegroeid. Zo is Somati FIE nv een sterke speler onder de ‘brand’merken in België!