logo somatifie

Goed voorbereid met een opleiding brandbestrijding voor de Eerste Interventie Ploeg

Contacteer ons

Theoretische kennis is mooi, maar praktijkervaring nog mooier. Dat is alvast onze visie op het eerste interventieteam in je bedrijf. In je intern noodplan heb je allicht mooi uitgeschreven wie er deel uitmaakt van dit team en welke acties er van hen verwacht worden, maar vergeet zeker ook niet om een adequate training te voorzien voor deze mensen. Gericht handelen in het heetst van de strijd lukt immers alleen als je écht goed weet wat je moet doen.

Om jouw medewerkers hier optimaal op voor te bereiden organiseren wij de opleiding Brandbestrijding voor de Eerste Interventieploeg (EIP). Deze training bevat een fijne mix van 3 uur theorie in de voormiddag en 3 uur praktijk in de namiddag. Hier leer je op een praktijkgerichte en toegankelijke manier hoe een brand ontstaat, wat de verschillende soorten branden zijn, welke blusmiddelen je wanneer inzet en hoe je dit best aanpakt. Daarnaast komen ook het oproepen van de hulpdiensten en het evacueren van het bedrijf aan bod.

En dan? Oefenen, oefenen en nog eens oefenen! Je leest het goed, je mag jouw nieuwverworven blustechnieken inoefenen op een echt vuur op basis van het volledig biologisch afbreekbare Bio-ethanol. Zo leer je werken in levensechte omstandigheden en dragen we ook voor het milieu ons steentje bij.

Voor deze training komt onze mobiele Fire Training Unit gewoon naar jou toe. Dit is niet alleen lekker handig, efficiënt en kostenbesparend, maar zorgt ervoor dat onze goed opgeleide, meertalige (NL, ENG en FR) instructeurs een goed beeld krijgen van het bedrijf en de situaties die zich mogelijk kunnen voordoen. Het enige wat jij moet voorzien is een veilige standplaats van minimaal 15 meter waar onze unit zich kan installeren en waar jouw werknemers makkelijk naartoe kunnen.

Klinkt goed he? Wel, het wordt nog beter. Via de kmo-portefeuille kan jouw onderneming financiële steun krijgen voor deze opleiding. Werk je in de voedingsindustrie? Dan kan je ook subsidies aanvragen via Alimento. Niet twijfelen dus, maar doen, want als ‘het kot in brand staat’ is een goede kennis en opleiding van onschatbare waarde. Toch nog vragen of zin om even te sparren? Geef ons dan gerust een seintje, we helpen graag!