logo somatifie

Brandveiligheid: Onderhoud & Diensten

Contact

Brochure

Onderhoud & Diensten

Verhoogde brandveiligheid door correct onderhoud.

De brandveiligheid van jouw bedrijf is uitermate belangrijk. Daar ben je je bewust van en dus heb je de nodige eerste interventiemiddelen bij brand in huis. Maar hier houdt het niet mee op. Deze moeten regelmatig nagekeken en onderhouden worden. Alleen zo ben je er zeker van dat de brandveiligheid op peil gehouden wordt.

Om je zoveel mogelijk te ontzorgen biedt SomatiFIE onderhoud en service aan van blussers, haspels, noodverlichting, hydranten, branddeuren en -poorten en objectbeveiliging.

Onze gecertificeerde techniekers zijn allen vakspecialisten uitgerust om tijdens hun bezoek al de eerste interventiemiddelen van alle merken te onderhouden.

Zo zorgt SomatiFIE voor:

Het onderhoud op de draagbare brandblussers gebeurt volgens de laatste normering NBN S21.050. Er wordt bij het jaarlijks onderhoud een interne markering in het blusapparaat aangebracht. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om een correcte nacontrole te doen.

De keuring van de brandhaspels kan ook volgens de Europese Norm NBN EN671-3. Dit onderhoud voorziet o.a. het volledig afrollen van de haspel met een jaarlijkse debietmeting en een 5-jaarlijkse drukproef. Je ontvangt jaarlijks een compleet verslag per haspel. De plaatsing en het vervangen van afgekeurde haspels kan door onze diensten worden uitgevoerd. Het onderhoud op hydranten gebeurt in overeenstemming met de EN671-3 norm.

Het onderhoud van noodverlichting gebeurt tevens door gespecialiseerde techniekers, zij werken conform de norm EN 50172.

De Europese EN-14637 norm schrijft voor dat een branddeur iedere drie maanden functioneel getest moet worden en jaarlijks gekeurd. De werkgever is dus wettelijk verplicht en verantwoordelijk voor de brandveiligheid van het gebouw. Je kan zelfs aansprakelijk worden gesteld bij nalatigheid en dient er dus voor te zorgen dat de brandwerende deuren altijd blijven functioneren.

Tot slot werkt SomatiFIE samen met onderaannemers voor alles wat gerelateerd is met brandveiligheid zoals brandcentrales, …

Vragen over brandveiligheid of tijd voor een onderhoud?

Contacteer ons dan vandaag nog.