logo somatifie

Opleidingen

Opleidingen

Opleiding brandbestrijding

Wist u dat we dagelijks geconfronteerd worden met brand en dat de meeste branden klein beginnen en zonder vlammen?

SomatiFIE biedt al sinds het jaar 2000 mobiele blusopleidingen aan en is ondertussen uitgegroeid tot de absolute top in België. Sinds kort hebben we trouwens een nieuwe mobiele Fire Training Unit! Deze hebben we ontwikkeld en gebouwd i.s.m. professionele brandweerlui en is qua concept multifunctioneel én milieuvriendelijk. Onze brandopleiding voor bedrijven zal zeker indruk maken.

Wil je alvast de sfeer opsnuiven, bekijk dan onderstaand filmpje en be impressed!

Blusopleiding

Wat doen we tijdens een blusopleiding ?

  • Werknemers snel en doeltreffend leren handelen bij een beginnende brand
  • Hen vertrouwd maken met de draagbare blustoestellen en andere eerste interventiemiddelen (brandblusser en haspel/branddeken)
  • Het nut van de procedures bij brand begrijpen
  • Bij een waarschuwing of alarm correct reageren
  • Elke beginnende brand veilig bestrijden
  • Snel en efficiënt een evacuatie leiden
  • Brandrisico’s herkennen en signaleren
 

Mobiele blusopleiding

Deze mobiele opleiding wordt steeds in functie en op maat van de noden van jouw onderneming en het aantal deelnemers georganiseerd.

Interesse in onze opleidingen in  brandbestrijding?

Vul het contactformulier in of contacteer Bert via +32 471 70 38 15 of via bemd@somatifie.be

Via de kmo-portefeuille kan u als onderneming financiële steun krijgen voor deze opleiding brandbestrijding. U kan ons terugvinden onder het registratienummer DV.O106299.

Daarnaast zijn we ook aangesloten bij Alimento. Bedrijven die werkzaam zijn in de voedingsindustrie kunnen op deze manier aanspraak maken op subsidies voor opleidingen die via SomatiFIE georganiseerd worden.

Referenties van onze opleiding brandbestrijding

‘Als de grootste fitnessketen van Europa hechten wij veel belang aan de veiligheid van ons eigen personeel maar ook aan dat van onze leden. Daarom organiseren we bij Basic-Fit reeds jaren onze brandopleidingen, toen we hoorden dat SomatiFIE er een nieuwe insteek aan gaf met een prachtige nieuwe mobiele eenheid waar tal van mogelijkheden zijn, was voor ons de beslissing snel gemaakt om de opleiding eerste bluspoging bij hen op te starten. Na een aantal informatieve gesprekken werd het snel duidelijk wat onze noden waren en wat Somati FIE ons kon aanbieden.
Van een standaard opleiding ging het reeds snel naar een opleiding op maat waarbij de risico’s die Basic-Fit dagelijks heeft snel opgenomen werden. De jaren lange ervaring die de instructeurs bij Somati FIE hebben, speelden ook een rol om de beslissing te nemen dat zij de opleidingen mochten organiseren. Als Uw bedrijf een opleiding wil ivm met brand, AED, EHBO, … kunnen wij enkel maar adviseren om zeker ook eens bij Somati te horen. Het is een professioneel bedrijf dat mee denkt om jouw risico’s zo goed mogelijk te behandelen.’’
Vincent DEBUSSCHERE – Health & Safety Officer BASIC-FIT

‘De meerwaarde die de mobiele blusopleidingen van SomatiFIE geven zijn in het kunnen meenemen, begrijpen en toepassen wanneer een noodsituatie zicht voordoet. De meerwaarde vertaald zich in het durven in actie schieten wanneer dit van je gevraagd wordt. Een verantwoordelijkheidsgevoel meegeven alsook het begrijpen van de nood en de ernst van dergelijke opleidingen. De ‘aha-erlebnis’ – het verkrijgen van nieuwe inzichten. Niet alleen werkgerelateerd maar ook privé toepasbaar.
De opleidingen waren steeds van hoge kwaliteit, to the point en gericht op het praktische binnen je dagdagelijkse (werk)omgeving– ernst afgewisseld met knipoog, zorgt voor een permanente concentratie. Theorie wordt geanimeerd gegeven zodat het ook doordringt – opleidingen kadert in het tonen van verantwoordelijkheidszin en deze ook durven toe te passen. Over de instructeur valt er te zeggen dat hij zeer grondig en niet te bescheiden te werk gaat om zelf ook nota te nemen van opmerkingen vanuit de groep. Hij is Welbespraakt, voelt de groep heel goed aan (empathie) en brengt de presentatie gedreven, met passie, met een ‘golf’ van afwisseling doorheen de gehele opleiding. Ernst gekoppeld aan humor, toewerken naar een hoogtepunt zodoende het gewenste effect bekomen wordt.’

Robby VOLDERS – Preventieadviseur STG GROUP

De wijze waarop SomatiFIE en meer specifiek de instructeur de opleidingen organiseert is zeer praktijk gericht. Op deze manier kunnen de technieken door elke deelnemer beter gevat worden. De instructeur heeft een zeer brede kennis en ervaring waardoor zijn uitleg heel duidelijk overkomt en waarbij hij ook voldoende tijd en mogelijkheden laat om tot interactie te komen met de groep. Ook de communicatie met hem verloopt zeer vlot en open. Dit is echt top! Daarnaast gaat hij altijd oplossingsgericht te werk. We beschikken namelijk niet overal over de beste faciliteiten om les te geven, maar toch slaagt hij er in om steeds een interessante opleiding te geven en alles in goede banen te leiden. De mobiele unit waarover SomatiFIE beschikt is zeer professioneel en is een echte eyecatcher!

Steve DeKoning – Specialist Ontwikkeling DE LIJN