logo somatifie

Controle brandblussers

Contacteer ons

Veiligheid primeert, ook in jouw bedrijf. Daarom is het van groot belang om regelmatig een controle brandblussers te laten uitvoeren. En daarvoor kan je rekenen op de specialisten van Somati FIE. Wij zorgen voor de (wettelijke) controle van jouw brandpreventie en voeren ook het onderhoud uit.

Jaarlijkse controle brandblussers

Onder “onderhoud” moet worden verstaan het geheel van de handelingen die op de beschermingsmiddelen tegen brand moeten worden uitgevoerd om die middelen in goed werkende staat te behouden.

Of je nu op zoek bent naar een betrouwbare en ervaren partner voor de verplichte controle van brandblussers of je wil een structurele oplossing voor het onderhoud ervan, je kan altijd rekenen op de expertise van Somati FIE. Onze geschoolde en gecertificeerde medewerkers voeren elk onderhoud en elke controle tot in de details uit zodat de brandpreventie in jouw bedrijf optimaal functioneert.

Dat gaat niet enkel om de controle brandblussers, maar ook de andere interventies voor installaties nemen we graag op ons. Denk bijvoorbeeld aan de brandhaspels en de bijhorende muurhydranten, de veiligheidssignalisatie en het testen van de noodverlichtingen, branddeuren en brandpoorten.  

Gezien het belang van de controles die op beschermingsmiddelen tegen brand worden uitgevoerd, is besloten om voor de frequentie van die controles bij wijze van minimummaatregel een periodiciteit van één jaar op te leggen. Bovendien zal je brandverzekering in bepaalde gevallen pas tussenkomen wanneer jij de vereiste attesten kan voorleggen. Bij Somati FIE maken we het je graag gemakkelijk want via ons nieuwe klantenportaal heb jij meteen toegang tot alle nodige documenten, steeds in de meest recente versie.

Onderhoud brandblussers verplicht

Als bedrijf ben je verplicht om jaarlijks het onderhoud van brandblussers te laten uitvoeren. Dat kan enkel gebeuren door een erkende firma die een bevoegd persoon tewerkstelt, overeenkomstig NBN S21-050. Somati FIE  is erkend volgens klasse 1. Dit is de hoogste erkenning.

De bevoegde persoon stelt een rapport op waarin wordt gewezen op iedere draagbare brandblusser waarvoor een corrigerende actie is vereist.

Als privépersoon ben je niet verplicht om je brandblussers jaarlijks te laten controleren, maar we raden je wel aan om dit af en toe te doen. Want je wil natuurlijk niet in een situatie komen dat je blustoestel niet functioneert op het moment dat je het nodig hebt.

Nazicht brandblussers aanvragen?

Wil je een onderhoud of controle brandblussers aanvragen? Dan neem je best even contact met ons op via dit aanvraagformulier. Wij zorgen op onze beurt voor de volledige controle en leveren je alle nodige documenten. Of misschien wil je jouw hele brandpreventie graag eens door een professionele firma onder de loep laten nemen. Ook dan is Somati FIE jouw partner.

Wij komen graag bij je langs voor een eerste analyse en een kennismakingsgesprek. Daarna maken wij een aanbod op maat voor je op dat precies aansluit bij de noden van jouw bedrijf.