logo somatifie

Maak jouw woning brandveilig & winterklaar!

Contacteer ons

We beginnen het allemaal te voelen: de winter staat voor de deur! Deze periode associëren we al snel met gezelligheid, nostalgische films en kaarsjes doen branden.

Maar spijtig genoeg is dit ook de periode waarin de meeste (woning)branden ontstaan omdat we niet altijd stilstaan met de brandveiligheid in ons huis en onze organisatie.

Daarom is het des te meer belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen!

Verhoog de brandveiligheid van je woning

Als specialist en één van de marktleiders binnen brandveiligheid sommen we graag 5 voorzorgsmaatregelen voor jullie op:

  1. Kaarsen zijn de sfeermakers op elk kerstfeestje maar houden een groot brandgevaar in! Vergeet ze daarom niet te doven vóór je gaat slapen. Zet de kaarsen bij voorkeur ook op een brandvrije ondergrond!
  2. De eyecatcher binnen een woonkamer is natuurlijk een open haard, maar deze houdt heel wat risico’s in. Scherm daarom jouw open haard altijd goed af van brandbare elementen in je interieur. Een vonkenscherm biedt ook een grote meerwaarde en vermindert het brandgevaar. Last but not least: laat jaarlijks de schoorsteen schoonmaken!
  3. De must voor élk huishouden en élke organisatie: rookmelders! Zij redden letterlijk levens tijdens een brand. Bovendien zijn rookmelders verplicht in alle woningen sinds 1 januari 2020!
  4. Telefoons en tablets zijn misschien wel het meest onderschat als het aankomt op brandveiligheid. Steeds vaker zijn zij spijtig genoeg de oorzaak van een woningbrand. Daarom raden wij aan om ze enkel op te laden wanneer je in de buurt bent. Zorg er ook voor dat ze voldoende verluchting krijgen. Leg ze zeker niet onder jouwhoofdkussen of andere brandbare materialen!
  5. Schaf een brandblusser aan. Met een kwalitatieve brandblusser kan je een beginnende brand al snel in de kiem smoren. Brandblussers zijn niet eeuwig houdbaar, daarom is het belangrijk om ze tijdig te vervangen.

Heb je nog bijkomende vragen over de brandveiligheid in jouw woning of organisatie? Neem gerust contact met ons op. We zijn er van overtuigd dat we een grote meerwaarde kunnen betekenen en alles rond brandveiligheid voor jou op punt kunnen zetten. Zo kan je met een gerust hart heerlijk genieten van de komende winterdagen!