logo somatifie

Branddeuren

Contact

Brochure

Onderhoud & Diensten

Wat zijn branddeuren?

Branddeuren zijn deuren die speciaal zijn ontworpen om de verspreiding van brand te beperken. Brandwerende deuren worden vaak gebruikt in gebouwen om brandcompartimenten te vormen. Hierdoor wordt de verspreiding van brand beperkt en wordt de veiligheid van gebouwbewoners en brandweerlieden verbeterd.

Branddeuren zijn meestal gemaakt van brandwerend materiaal, zoals staal of gipsplaat. Ze zijn voorzien van afdichtingen en dichtingen die de verspreiding van rook en vlammen tegengaan. Daarbij zijn brandwerende deuren vaak ook voorzien van speciale componenten, zoals automatische sluitingen en zelfsluitende mechanismen. Dit om ervoor te zorgen dat de deur bij een brand automatisch sluit en dicht blijft.

Onderhoud van brandwerende deuren en poorten

Het is belangrijk om te weten dat deze deuren regelmatig moeten worden gecontroleerd en onderhouden om ervoor te zorgen dat ze in goede staat zijn en hun brandwerende vermogen behouden. Dit bevat ook het nazicht van het functioneren van de automatische sluiting, met name: de deursluiter, de elektromagneet en de werking van het valgewicht.

  • Hoeveel branddeuren heeft jouw bedrijf ?
    (Verplicht logboek + plannen)
  • Een niet sluitende branddeur is geen branddeur, compartimentering is niet meer in orde!
  • De veiligheid en het welzijn van de aanwezige mensen hangt bij brand in grote mate af van het goed functioneren van de deze deuren.
  • Ze zorgen namelijk voor een rookvrije evacuatieweg, maar ze zijn ook cruciaal voor de hulpverleners.

Vragen over brandveiligheid of tijd voor een onderhoud?

Contacteer ons dan vandaag nog.