Branddeuren

Contact

Brochure

Onderhoud & Diensten

Wat zijn branddeuren?

Branddeuren zijn deuren die speciaal zijn ontworpen om de verspreiding van brand te beperken. Ze worden vaak gebruikt in gebouwen om brandcompartimenten te vormen, waardoor de verspreiding van brand wordt beperkt en de veiligheid van gebouwbewoners en brandweerlieden wordt verbeterd.

Branddeuren zijn meestal gemaakt van brandwerend materiaal, zoals staal of gipsplaat, en zijn voorzien van afdichtingen en dichtingen die de verspreiding van rook en vlammen tegengaan. Ze zijn vaak ook voorzien van speciale componenten, zoals automatische sluitingen en zelfsluitende mechanismen, om ervoor te zorgen dat de deur bij een brand automatisch sluit en dicht blijft.

Onderhoud van brandwerende deuren en poorten

Het is belangrijk om te weten dat branddeuren regelmatig moeten worden gecontroleerd en onderhouden om ervoor te zorgen dat ze in goede staat zijn en hun brandwerende vermogen behouden. Dit bevat ook het nazicht van het functioneren van de automatische sluiting, met name: de deursluiter, de elektromagneet en de werking van het valgewicht.

  • Hoeveel branddeuren heeft jouw bedrijf ?
    (Verplicht logboek + plannen)
  • Een niet sluitende branddeur is geen branddeur, compartimentering is niet meer in orde !
  • Veiligheid en het welzijn van de aanwezige mensen hangt bij brand in grote mate af van het goed functioneren van de branddeuren
  • Branddeuren zorgen enerzijds voor een rookvrije evacuatieweg maar zijn ook cruciaal voor de hulpverleners

Vragen over brandveiligheid of tijd voor een onderhoud?