logo somatifie

Brandbeveiliging

Contacteer ons

Brandbeveiliging is essentieel voor jouw woning of bedrijf. Want de veiligheid van jezelf en je medewerkers moet natuurlijk gegarandeerd worden. SomatiFIE is al jarenlang expert in brandbeveiliging en loodst jouw organisatie van A tot Z door alle noodzakelijke stappen om een brandveilige omgeving te creëren.

Brandbeveiliging is meer dan enkel brandblussers plaatsen

Er wordt wel eens gedacht dat brandblussers plaatsen voldoende bescherming biedt tegen een woning- of bedrijfsbrand. Maar in werkelijkheid is brandbeveiliging voor ruimer dan dat. Het omvat namelijk alle materialen, processen en procedures die branden moeten voorkomen, detecteren en (indien nodig) blussen, inclusief de evacuatie van je medewerkers.

Producten voor een brandveilige omgeving

Als werkgever ben je verplicht om een brandpreventiebeleid te hebben. Het KB van 28 maart 2014 zet bedrijven ertoe aan om:

 • Brand te helpen voorkomen
 • De veiligheid te verzekeren en toe te zien op de snelle evacuatie van de werknemers en alle aanwezige personen op de arbeidsplaats zonder hen in gevaar te brengen
 • Elk begin van een brand te bestrijden om uitbreiding ervan te vermijden
 • De schadelijke gevolgen van brand te beperken
 • De mogelijke tussenkomst van de openbare hulpdiensten te vergemakkelijken

Bij SomatiFIE nemen we jouw veiligheid en die van je medewerkers heel serieus. Wij komen graag bij jouw langs om te bekijken hoe we de brandbeveiliging van je bedrijf optimaal kunnen organiseren.

Zo kunnen we op de juiste plaatsen rookmelders voorzien. Maar ook de locatie van de brandmelders wordt heel precies bepaald. De signalisatie moet zichtbaar zijn en de melders moeten uiteraard bereikbaar zijn.

Op cruciale plaatsen worden brandblusapparaten geplaatst. Voor elk type brand kan er een ander apparaat worden voorzien. Alle meldings- en preventieapparaten die SomatieFIE plaatst voldoen aan de strengste controlenormen. We plaatsen ook haspels die je helpen een brand onder controle te houden tot wanneer de hulpdiensten arriveren. En natuurlijk staan we je bij in de opmaak van een evacuatieplan.

Controle en opleiding van brandbeveiliging

Natuurlijk moet je de brandbeveiliging van jouw huis of bedrijf regelmatig laten controleren. Brandalarmen, rook- en brandmelders moeten goed functioneren en ook de andere apparaten worden nagekeken. Het team van SomatiFIE heeft alle expertise in huis om jouw installatie na te kijken en mogelijke herstellingen uit te voeren. Dat geldt eveneens voor je evacuatieplannen. Herinrichting van kantoren dan nefaste gevolgen hebben voor de routes op jouw plan. Somati FIE kijkt graag voor je na of jouw plan nog aan alle eisen voldoet.

Bovendien kan SomatiFIE brandpreventie- en blusopleidingen voorzien voor jouw medewerkers zodat iedereen op de gepaste manier reageert bij brand.

Vertrouw op SomatiFIE

SomatiFIE is een bekende naam in de wereld van de brandveiligheid. Wij hebben heel wat expertise in huis en kunnen terugblikken op een jarenlange ervaring. Onze grootste troeven zijn:

 • ISO– en VCA-gecertificeerd
 • Oplossingen op maat
 • (Brand)veiligheidsbeleid van A tot Z
 • Ruime catalogus, onderhoud, trainingen, audits
 • Eigen atelier
 • Jarenlange ervaring

Je wil werk maken van de brandbeveiliging in jouw woning of bedrijf? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Zo ontdek je wat wij voor jou kunnen betekenen.