logo somatifie

CPR/AED opleidingen

Opleidingen

Volg een CPR & AED opleiding

Doel

Bij het ontstaan of verloop van een brand is het risico op slachtoffers niet te onderschatten. Via onze mobiele blusopleidingen zorgen we er voor dat elke werknemer getraind wordt om adequaat en tijdig te reageren zodat de schade beperkt kan blijven. Echter zijn er steeds nog andere zaken die kunnen gebeuren en waarbij verwacht wordt dat werknemers ook kunnen ingrijpen.

SomatiFIE biedt hiervoor een grondige en boeiende CPR/AED-technieken opleiding aan. Hier gaan we  kijken wat we moeten ondernemen indien er mogelijke slachtoffers betrokken zijn bij het ontstaan van een calamiteit.

Een AED is een Automatische Externe Defibrillator dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand door middel van het toedienen van een elektrische schok. Deze draagbare toestellen vind je tegenwoordig bijna aan elke ingang van een openbaar gebouw.

Bij reanimatie of cardiopulmonale resuscitatie (CPR) ga je de ademhaling en de bloedsomloop van een persoon kunstmatig overnemen, tot de persoon terug zelfstandig kan ademen.

Programma van de CPR & AED opleiding

Theoretisch gedeelte – 1 uur:

  • Anatomie van het menselijk lichaam & hart
  • Toelichting bij het AED-toestel
  • Wanneer, waarom en hoe reanimeren volgens ERC (Europese Reanimatie Raad)
  • Oproep van de hulpdiensten
  • Toelichting bij de PHONE-CPR
 

Praktisch gedeelte – 2 uur:

  • Individuele CPR op reanimatiepoppen met gebruik van het AED-toestel
  • Scenario-training
 

Bovenstaande CPR & AED opleiding kan trouwens perfect gecombineerd worden met onze gekende mobiele blusopleiding van 3 uur! Op deze manier biedt je als organisatie niet alleen een hele dag een boeiend opleidingspakket aan jullie collega’s aan, maar brengen wij ze ook nauw in contact met alle mogelijke facetten van de gevaren die ontstaan bij een brand/calamiteit!

Interesse in onze opleidingen?

Vul het contactformulier in of contacteer Bert via +32 471 70 38 15 of via bemd@somatifie.be