logo somatifie

Branddetectie (bekabeld en niet-bekabeld)

Contact

Brochure

Branddetectie & Brandbeveiliging

Branddetectie en brandalarm

Een branddetectie systeem gaat een brand zo snel mogelijk detecteren en heeft als doel om binnen de kortst mogelijke tijd personen te waarschuwen, zodat de schade kan beperkt worden en het evacuatieproces in gang kan gezet worden. Niemand wil zijn bedrijf in vlammen zien opgaan. Daarom is het van het grootste belang dat de brand onmiddellijk wordt opgemerkt, zodat er direct kan gehandeld worden.

Zo kan het systeem geprogrammeerd worden om niet alleen duidelijk de plaats van oorsprong aan te geven, maar ook om de gastoevoer af te sluiten, branddeuren te sluiten en de hulpdiensten te verwittigen. De ingebouwde sirene en flitslamp verwittigt onmiddellijk de mensen in de nabije omgeving en zorgt ervoor dat er meteen actie ondernomen wordt om het gevaar te stuiten.

Op basis van een studie van uw bedrijf en noden, gaan we het beste systeem aanbieden, dat is aangepast aan de indeling van het gebouw en aanwezige producten en machines. 

Draadloze branddetectie & brandalarm

Een recente ontwikkeling binnen het gamma van branddetectie en brandalarm zijn de draadloze systemen. Daar waar dit toegelaten wordt, is dit uiteraard heel kostenbesparend.

Koppelbare detectoren (rook of temperatuur) en koppelbare drukknoppen met ingebouwde sirene en flitslamp, zorgen voor een draadloos netwerk en bij branddetectie kan de klant dit alarm op de app van een smartphone ontvangen.

Draadloze branddetectie
Draadloos branddetectiesysteem
Bekabelde branddetectie
Bekabeld branddetectiesysteem

Bekabelde branddetector & brandalarm

Ook waar de klant een bekabeld systeem verkiest hebben we een oplossing voor kleinere gebouwen.
Op basis van een conventionele centrale kunnen herhaalborden, detectoren, drukknoppen en sirenes aangestuurd worden samen met doormelding indien gewenst. Deze centrale is ook uitleesbaar.

Leg ons jouw situatie uit. 

Contacteer ons. Onze experten in brandbeveiliging nemen jouw project onmiddellijk in handen.