logo somatifie

Dampkapbeveiliging (Foamtrace)

Contact

Brochure

Branddetectie & Brandbeveiliging

Brandveiligheid in een restaurant

Bij SomatiFIE staan we al jaren garant voor de beveiliging van dampkappen en onderliggende toestellen in de horeca. Wij stellen echter vast dat er nog heel wat onduidelijkheden zijn rond de wettelijke verplichtingen voor jouw brandveiligheid, terwijl het belang ervan niet kan onderschat worden.

Wanneer schade van een brand voorkomen kon worden met behulp van een verplicht blussysteem, weigeren verzekeringen elke uitbetaling.

Beveiliging van je horeca dampkap

Onze schuimblusinstallatie werd specifiek ontworpen voor het beveiligen van horeca dampkappen, afzuigkanalen en friteuses of andere risico-objecten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een thermische lineaire detectie die onder druk staat. Bij brand zal deze leiding openbarsten en zijn druk verliezen, waarna de stuurklep geactiveerd wordt. Deze leiding is flexibel en geeft een oneindig aantal detectiepunten waardoor de brand veel sneller kan worden gedetecteerd dan bij installaties die gebruik maken van puntdetectie.

Bij brand zorgen de sproeikoppen – voorzien van een beschermhuls – voor de juiste verneveling van het schuim. Hierbij wordt de stuurklep automatisch geactiveerd, waarna alle sproeiers tegelijk blussen. Onze Foamtrace-installatie is toepasbaar op alle brandklassen en we maken hier gebruik van een biologisch schuimvormend middel om nevenschade in de keuken te voorkomen.

Foamtrace voor je horeca dampkap

  • Toepassing: kleinkeuken
  • Thermische lineaire detectie t.o.v. puntdetectie
  • Naadloze RVS blusleidingen
  • Sproeikoppen voorzien van beschermhuls
  • Biologisch schuimvormend middel (Berkicold)
  • Toepasbaar op alle brandklassen (A,B,C,D,F)

Wij bekijken graag de brandveiligheid van je horeca zaak.

Contacteer ons. Onze experten in brandbeveiliging nemen jouw project onmiddellijk in handen.