logo somatifie

Brandveilige dampkap past in het concept van brandveilige keukens

Contacteer ons

Keukenbranden behoren nog altijd tot de voornaamste oorzaken van woningbranden. Ook in professionele en collectieve keukens zijn er sterk verhoogde risico’s op brand1. We spraken met Ronny Schouppe, Business Development Manager van Somati FIE over hoe je branden kan voorkomen in je dampkap thuis en in de professionele keukens.

Lees het volledige artikel hier

  • Wij raden ten zeerste aan om regelmatig de dampkap te reinigen en vetfilters elke drie maanden schoon te maken, voor zowel thuis- als professionele keukens, om de brandveiligheid te waarborgen.
  • Vermijd flamberen onder een actieve dampkap om vetontsteking te voorkomen.
  • In het geval van een keukenbrand, schakel de dampkap uit om verspreiding van het vuur te beperken en zorg dat je altijd een branddeken of brandblusser binnen handbereik hebt.
  • Voor professionele keukens benadrukken we het volgen van specifieke wetgevende verplichtingen en het nemen van professionele maatregelen, zoals het beveiligen van dampkappen en friteuses met automatische detectie- en blussystemen.

 

Ontdek meer over deze belangrijke veiligheidsmaatregelen op Brandveiligheid in de keuken en Brandbeveiliging bij industriële keukens.