logo somatifie

Brandblusser keuren

Contacteer ons

Een brand is nefast voor mens, milieu en de continuïteit van uw organisatie. Daarom zijn brandblussers een heel belangrijk onderdeel van jouw volledig brandpreventiebeleid. De toestellen moeten dan ook optimaal werken. Je brandblusser onderhouden is dan ook wettelijk verplicht. Je kan rekenen op SomatiFIE voor de jaarlijkse keuring en onderhoud zodat je wettelijk in orde blijft.

Brandblusser laten keuren?

Je bent verplicht om je brandblusapparaten jaarlijks te laten keuren door een erkende firma. Je kan bij ons terecht voor het onderhoud van al je blustoestellen. Zo kan je er zeker van zijn dat ze perfect functioneren op het moment dat je ze nodig zou hebben.

Je brandblusser keuren laat je best doen door SomatiFIE. Je krijgt van ons het keuringsattest en naast je brandblussers keuren wij meteen ook je andere toestellen. Zoals brandhaspelsnoodverlichting en branddeuren. Tijdens het onderhoud kijken we ook na of de evacuatieplannen nog up to date zijn.

Indien je een toestel hebt gebruikt om een beginnende brand te blussen, dan neem je uiteraard meteen contact met ons op. Wij maken je toestellen opnieuw gebruiksklaar.

Brandblusser keuren of onderhouden, hoe werkt dat precies?

De gevolgen van een slecht onderhoud kan bij de ingebruikname catastrofaal, zelfs gevaarlijk zijn voor de gebruiker.

Onze taak als “erkend onderhoudsbedrijf” bestaat erin om de klant wél deze 100% zekerheid te bieden. Los daarvan worden wij op onze beurt systematisch gecontroleerd door een onafhankelijk keuringsorganisme.

Voor je jaarlijkse keuring bekijken we de uitwendige en inwendige staat van het toestel conform de NBN S21-050. We testen of de veiligheidspin nog op z’n plaats zit, of de spuitmond vrij is en de maximum leeftijd niet is bereikt.

Na de controle installeren we het toestel terug op de daarvoor voorziene plaats en brengen elk jaar opnieuw een nieuw verzegelingslabel aan.

Om de vijf of tien jaar, afhankelijk van het toestel, voeren we de nodige her-vullingen en her-beproevingen uit. Indien dit niet ter plaatse kan worden uitgevoerd, voorzien we vervangtoestellen omdat de brandveiligheid in jouw bedrijf uiteraard niet in het gedrang mag komen.

Kan ik zelf instaan voor het onderhoud van mijn brandblussers?

Absoluut niet! Voor elke werkplaats moet het onderhoud van brandblussers volgens de NBN S21-050. Dit betekent door een gekwalificeerde onderneming en is dus geen werknemer in dienst van de werkgever.

Wil je een brandblusser keuren? Vertrouw dan op een ervaren en gespecialiseerde partner.

Waarom kiezen voor SomatiFIE?

  • Jarenlange ervaring
  • ISO- en VCA-gecertificeerd
  • Oplossingen op maat
  • Brandpreventiedossier
  • Ruime catalogus, onderhoud, trainingen, risicoanalyses, evacuatieplannen…
  • Eigen atelier

 

Zullen we jouw brandblussers keuren? 

Wij staan garant voor een optimale service en kwalitatief onderhoud.