logo somatifie

Historiek

SomatiFIE

SomatiFIE nv (First Intervention Equipment) bestaat sinds september 2008. Het bedrijf maakt deel uit van een internationale groep gespecialiseerd in brandbestrijding 1e interventie.

Somati: la SOciété MATérial Incendie

Het merk ‘Somati’ (Société Matérial Incendie) is opgericht in 1962 door de familie Pelgrims te Brussel.

Gestart in 1962 met de verkoop van en het onderhoud van draagbare brandblussers, is Somati in de 21e eeuw uitgegroeid tot een geïntegreerd bedrijf rond brandbeveiliging, met veel gerelateerde producten en diensten. Het productengamma is vervolgens uitgebreid naar sprinkling, brandweerwagens, gasblussing, branddetectie, alarmen, compartimentering, rook- en warmteafvoering, inbraakbeveiliging en camerabewaking, toegangscontrole, …

Somati FIE: First Intervention Equipment

De Services afdeling bij Somati had een structuur van Business Units. Zo werkte het departement ‘FIE’ onder de naam SEI (Eerste Interventie), via Proman (Protection Management) tot Somati Services NV. Na de onafhankelijkheid in 2008 kent SomatiFIE nv naast productverkoop vooral een grote groei als dienstverlener.

Vanaf september 2008 werd de onafhankelijkheid van SomatiFIE nv een instant-succes met een omzet in 2008 van € 8,5 miljoen tot 2021 van € 20 miljoen. Het personeelsaantal is in diezelfde periode van 76 medewerkers uitgegroeid tot een team van circa 150 Hero’s. Jaarlijks zijn er meer dan 10.000 tevreden klanten die gebruik maken van onze dienstverlening.

Steeds wordt de relatie met brand en brandbeveiliging gezocht en gewaarborgd, en wordt vanuit de familiale structuur verder gegroeid. Zo is Somati een sterke speler onder de ‘brand’merken in België!